una bona experiència

CAT | ESP

Qui és un Guia d'alta muntanya?

Un guia d'alta muntanya és un ofici de més de 200 anys d'història, amb unes tècniques adquirides i un mètode en el seu treball rigurosament estudiat, i que el diferencien dels alpinistes aficionats.

Un guia d'alta muntanya és una persona, amb la titulació oficial corresponent de formació professional denominada: TÈCNIC SUPERIOR D'ESPORT EN ALTA MUNTANYA. Per obtenir-la s'ha de superar tres nivells de formació, tres proves d'accés, dos mil hores de classe i el currículum esportiu obligatori, només a l'abast de bons alpinistes/esquiadors.

A part de la formació cal tenir un perfil i unes qualitats exclusives dels guies d'alta muntanya, com per exemple: L'agilitat en la presa de descisions en situacions difícils i una sensibilitat especial amb les persones i el medi natural.

Un guia d'alta muntanya es pot identificar ràpidament per la possessió de la credencial internacional UIAGM, que especifica la categoria professional i avala el nivell del guia, és un label de qualitat, només a l'abast d'uns quants.


 
 

Amics

Què et pot aportar un guia?

Un guia de muntanya professional pot acompanyar-te en els teus reptes esportius d'una forma natural i amena, pot ajudar-te amb la logística, a decidir en les situacions complicades i a vetllar per la teva seguretat. Per una altra banda, un guia també pot ensenyar-te les tècnicques necessàries de cadascuna de les disciplines dels esports de muntanya, mitjançant cursos de formació i assessorament tutoritzat. Què és un guia de muntanya?

Coneix-me

Vaig començar a anar a la muntanya de ben petit, em van regalar la meva primera corda i e lmeu primer piolet a l'edat de 12 anys. Bén aviat, vaig quedar atrapat per aquest món fascinant, i de seguida vaig decidir que volia ser guia de muntanya. En l'actualitat soc tècnic superior d'esport guia d'alta muntanya UIAGM, guia de barrancs i professor d'esquí. Llegir més...