una bona experiència

CAT | ESP

Esquí de muntanya

Al 1922 E. Ribas, Soler Coll, Lluís Estasen i el guia Delmás, realitzen la primera ascensió nacional de l'Aneto 3404m amb esquís, avui, aquesta ruta clàssica es pot fer fins juny, convertint-se el Massís de la Maladeta, en el punt de reunió dels esquiadors a la fi de la temporada a la primavera.

En el centre de l'Hivern, les Valls de Boí i de l'Aran, disposen de la millor neu dels Pirineus, per a una sortida d'esquí de muntanya, o per a la pràctica del freeride a l'entorn de les estacions d'esquí. El concepte de l'esquí ha canviat molt en els últmos anys, així com el perfil dels seus practicants, avui dia, cada vegada més esquiadors s'aventuren a les neus no tractades i als paisatges amb silenci a la recerca de la millor neu pols.

Si vols lliscar amb els esquís per les muntanyes i les valls, només has de dir on, als Pirineus o Alps, tenim magnífiques ascensions i travesses, altes rutes, on poder deixar-se portar de novembre a juny.

Les millors propostes per fer esquí de muntanya:

  • Esquí de muntanya a la Vall de Boí.
  • Esquí de muntanya a la Vall de Boí.
  • Esquí de muntanya a la Vall de Benasc..
  • Esquí de muntanya al Pallars.
  • Tres mils del Pirineu amb esquís.
  • Quatre mils dels Alps amb esquís.
 
 

Amics

Què et pot aportar un guia?

Un guia de muntanya professional pot acompanyar-te en els teus reptes esportius d'una forma natural i amena, pot ajudar-te amb la logística, a decidir en les situacions complicades i a vetllar per la teva seguretat. Per una altra banda, un guia també pot ensenyar-te les tècnicques necessàries de cadascuna de les disciplines dels esports de muntanya, mitjançant cursos de formació i assessorament tutoritzat. Què és un guia de muntanya?

Coneix-me

Vaig començar a anar a la muntanya de ben petit, em van regalar la meva primera corda i e lmeu primer piolet a l'edat de 12 anys. Bén aviat, vaig quedar atrapat per aquest món fascinant, i de seguida vaig decidir que volia ser guia de muntanya. En l'actualitat soc tècnic superior d'esport guia d'alta muntanya UIAGM, guia de barrancs i professor d'esquí. Llegir més...