una bona experiència

CAT | ESP

Escalada en roca

Catalunya, l'Aragó, i tota Espanya és un paradís per a l'escalada en roca, en roca calcària, en conglomerat o en granit. Durant tot l'any es pot gaudir d'aquesta activitat buscant la ubicació i orientació adequades. És un país privilegiat, envoltat d'altres zones, tant a França com a Itàlia, que de ben segur, no us deixessin indiferents. Us proposem escalar amb nosaltres, algunes de les vies més clàssiques, aprendre en algun dels nostres cursos, i evolucionar amb les sortides tutorizadas post curs.

Al 1904 es va escalar per primera vegada el" Naranjo de Bulnes", al 1919 Lluís Estasen escala el que podria ser la primera via de Montserrat, en el "Gorro Frigi", ell mateix, una mica més tard escala la cara nord del Pedraforca, i que, en 1928 deixa una de les grans vies del massís, la via "Estasen" de la mateixa cara nord. Des d'aleshores no s'ha parat d'obrir vies excel·lents, la cara sud del Pedraforca, la cara nord de Montserrat, el "Cavall Bernat", "l'Aeri", " Mallos de Riglos" amb l'escalada al "Puro" en 1953, i des dels anys 60 i 70 comença l'explosió de vies als Montsecs, Terradets, Vilanova de Meià, Montrebei i Ordesa.

En els nostres dies, fins i tot tenim més on escollir, vies boníssimes per a l'estiu als Pirineus, excel·lent granit i comoditat d'accés a Cavallers (Vall de Boí), i rutes per a tots els gusts a la comarca de l'Alt Urgell i l'Alta Ribagorça.

  • Escalada a l'Alta Ribagorça, Vall de Boí - Cavallers i el Pont de Suert.
  • Escalada al Montsec, Terradets, Montrebei, Vilanova de Meià.
  • Escalada a Montserrat i al Pedraforca.
  • Escalada clásica als Pirineus
  • Escalada a Aragó.
  • Escalada al Vercors i als Alps.
  • Cursos d'escalada en roca.
 
 

Amics

Què et pot aportar un guia?

Un guia de muntanya professional pot acompanyar-te en els teus reptes esportius d'una forma natural i amena, pot ajudar-te amb la logística, a decidir en les situacions complicades i a vetllar per la teva seguretat. Per una altra banda, un guia també pot ensenyar-te les tècnicques necessàries de cadascuna de les disciplines dels esports de muntanya, mitjançant cursos de formació i assessorament tutoritzat. Què és un guia de muntanya?

Coneix-me

Vaig començar a anar a la muntanya de ben petit, em van regalar la meva primera corda i e lmeu primer piolet a l'edat de 12 anys. Bén aviat, vaig quedar atrapat per aquest món fascinant, i de seguida vaig decidir que volia ser guia de muntanya. En l'actualitat soc tècnic superior d'esport guia d'alta muntanya UIAGM, guia de barrancs i professor d'esquí. Llegir més...